« برگزاری مسابقه کتابخانه شهید مطهری | بـــــــرگزاری مراســـــــــم ســــــالروز ازدواج حضــــرتــ علــــی (ع) و حضــــرتـــــ زهــــــرا (س) » |
برگزاری مراسم شهادت امام باقر ( علیه السلام )
نوشته شده توسطحوزه علمیه باقرالعلوم (ع) 21ام مهر, 1392
امروز مراسم شهادت امام محمد باقر ( علیه السلام ) با مداحی خانم صبوری و سخنرانی خانم حصارکی استاد حوزه برگزار شد .
خانم حصارکی ضمن اشاره به تاریخ ولادت امام باقر (ع) بیان کرد : ولادت با سعادت امام باقر (ع) در دوشنبه سوم صفر و یا اول رجب سال 57 در مدینه منوره بود و در واقعه کربلا 4 سال داشتند .
وی با اشاره به اینکه این حضرت علوی بین علویین است ، افزود : مادرشان حضرت فاطمه - دختر امام حسن (ع)- است و هم اسم پیامبر و کنیه ایشان ابوجعفر و القابشان باقر ، هادی و شاکر است .
این استاد حوزه ضمن اشاره به حدیثی با مضمون « جابربن عبدالله انصاری گفت : شنیدم از رسول خدا (ص) که فرمود : ای جابر همانا درک خواهی کرد مردی از اهل بیت مرا که نام او نام من و شمایل او شمایل من باشد بشکافد علم را شکافتنی پس این فرمایش پیغمبر واداشت مرا به آنچه می گویم » خاطرنشان کرد : مشهورترین لقب ایشان ، باقرالعلوم (ع) است و حضرت رسول آن جناب را ملقب به این لقب فرمود .
وی با اشاره به فضایل ان حضرت ضمن اشار به حدیثی با مضمون «ابن شهر اشوب گفته که گفته اند از هیچ کس از فرزندان حسن و حسین (ع) ظاهر نگردید آنچه ظاهر شد از آن حضرت از تفسیر و کلام و فتاوی و احکام حلال و حرام » بیان کرد : هیچ کس مثل امام باقر (ع)در تمام علوم نتوانست مثل ایشان علوم را بشکافد و عمیقا بررسی کند و شاگردانی داشته باشد .
وی در ادامه حدیثی از شیخ کلینی نقل کرد : شیخ کلینی از حضرت صادق (ع) نقل کرد : هر گاه امری پدرم را محزون می کرد زنها و اطفال خود را جمع می کرد و دعا می کرد و آنها آمین می گفتند و آن حضرت نقل کرد که پدرم کثیرالذکر بود و در حال رفتن و طعام خوردن لا اله الا الله می گفت .
این استاد حوزه افزود : شیخ مفید و دیگران روایت کرده اند که محمدبن منکر می گفت خواستم حضرت باقر ( ع) را موغظتی نمایم او مرا موعظه کرد . اصحابش گفتند چگونه و به چه چیز تو را موعظه کرد ؟ گفت : در روزگرم در یکی از نواحی مدینه محمد بن علی که تناور بود ملاقات کردم با خود گفتم او در این ساعت گرم در طلب دنیا بیرون آمده است خواستم او را موعظه کنم به حضرت سلام کردم ، نفس زنان و عرق ریزان سلام مرا پاسخ داد ، گفتم اسلحک الله ، اگر مرگ بیاید و تو بر این حال باشی کار چگونه کنی؟ حضرت فرمود : اگر مرگ بیاید و من در این باشم در طاعتی از طاعات خدا بوده ام که خود را از حاجت به تو بازداشته ام . وقتی از آمدن مرگ ترسانم که در حالت معصیت فرا رسد . محمد بن منکر گفت : یرحمک الله خواستم تو را موعظه نمایم تو مرا موعظه فرمودی .
وی در ادامه چند حدیث از امام باقر (ع) نقل کرد : امام باقر (ع) : آمیخته نشده است هیچ چیزی که بهتر باشد از آمیختن حلم به علم / حضرت فرمودند : آیا خبر ندهم شما را به کاری که چون به جا آورید سلطان و شیطان از شما دور شود ؟ ابوحمزه عرض کرد : خبر ده تا بجای آوریم . حضرت فرمودند : صدقه در صبحگاهان روی شیطان را سیاه و قهر و ستیز سلطان را در آن روز درهم می شکند .
وی با اشاره به حدیثی از امام باقر(ع) با مضمون « تمام کمال ها در این جمع می شود : تفقه در دین ، صبر بر سختی ها ، تقدیر معیشت» افزود : تقدیر المعیشه یعنی معیشتش را اندازه گیری کند و به اندازه معیشتش خرج کند ، مادر علامه مجلسی وقتی شوهرش ملا مقصود عازم سفری می شد و پسر خود را خدمت علامه عبدالله شوشتری جهت تعلیم علوم شرعی اورد مصادف با عیدی از اعیاد شد ملا سه تومان به محمد تقی محلسی داد که صرف معاش کند محمد تقی گفت بدون اجازه مادر نمی توانیم صرف کنیم ، چون خدمت مادر رسیدند ، مادر گفت : پدر شما دکانی دارد که کرایه آن مساوی خرج شماست اگر این مبلغ را بگیرم توسعه در معیشت می شود و طبق عادت خرج یکساله شما تامین است . اگر پ.ل ملا را قبول کنید آن وقت به مخارج کم خود صبر نمی کنید و من ناچار از تنگی حال شما به ملا شکایت کنم که شایسته ما نیست ، این مطلب را به ملا عرض کردم آن بزرگوار دعا کرد .
این استاد حوزه در آخر به وفات این امام بزرگوار اشاره کرد و افزود : وفات این حضرت در چنین روزی در مدینه در سال 114 ه به دست ولید و به دستور هشام بود که وی را مسموم کردند و از امام صادق (ع) روایت است که فرمودند در شب وفات پدر بزرگوارم نزد حضرت رفتم مرا اشاره کرد که دور رو و با کسی رازی می گفت که من او را نمی دیدم یا با پروردگار خود ماجات می کرد بعد از ساعتی خدمت او رفتم فرمود : امشب دار فانی را وداع می گویم ، پدرم علی بن الحسین برای من شربتی اورد و نوشیدم مرا بشارت لقای حق داد .
فرم در حال بارگذاری ...