« صبر و صلاة | باید در هر مرحله ای از انقلاب شعاری_جدید متناسب با نیاز_جامعه طرح شود » |
...قصابی
نوشته شده توسطحوزه علمیه باقرالعلوم (ع) 6ام شهریور, 1396
?عالمی می گوید: روزی از اطراف کوچه سید محمد باقر شفتی میگذشتم که جلو در خانه ایشان، جمعیت زیادی از فقرا جمع شده بودند. جمعیت آن قدر زیاد بود که کوچه از دو طرف کاملاً مسدود شده بود. سید به تک تک آنها مقادیر زیادی پول بخشید و کسی با دست خالی نرفت. مرحوم شفتی، دو باب مغازه داشت، یکی نانوایی و دیگری قصابی، و با این دو مغازه، نان و گوشت دو هزار خانواده فقیر را تأمین میکرد.
.
.
?حجت الاسلام سید محمد باقر شفتى به نماز شب بسیار معتقد بود، و بیش از سایر مستحبات به آن اهمیت مى داد، به خلاف مرحوم سید بحرالعلوم که صبر مى کرد تا هوا مقدارى روشن شود و آن گاه نماز صبح را مى خواند.
.
حجت الاسلام سید محمد باقر شفتى در اصفهان درست اول فجر نماز صبح را به جماعت اقامه مى نمود، با این که اگر نماز جماعت را به تاخیر مى انداخت ، افراد بیشترى حاضر مى شدند؛ ولى ایشان دستور مى داد دو عادل بالاى مناره بروند و پس از مشاهده ى طلوع فجر، بلافاصله اذان صبح بگویند. به ایشان گفتند: چرا مقدارى صبر نمى کنید تا جمعیت زیادى براى درک فیض جماعت حاضر شوند؟
.
در جواب فرمودند: در میان مستحبات افضل از نماز شب سراغ ندارم . لذا ایشان براى این که مردم نماز شب را به جا آورند، اینچنین چاره اندیشى نموده بود که به دو نفر شخص عادل دستور داده بود تا به طور دقیق وقت فجر تعیین شود و کسانى که در نماز جماعت حاضر مى شوند، پیش از فجر بیدار شوند و نماز شب بخوانند . بدین ترتیب ، قطعا کسانى که در نماز جماعت ایشان شرکت مى کردند نماز شب را هم مى خواندند، و با این کار مردم را به نماز شب وادار مى کرد.
.
.
?سیدمحمدباقر شفتی، با تمام توان، به حل مشکلات مردم میپرداخت. ایشان گاه پس از اقامه نماز صبح در مسجد، تا نماز ظهر به مشکلات مردم رسیدگی میکرد و بعد از نماز ظهر در همان مکان ناهارمیخورد و دوباره تا غروب، به حل و فصل امور مردم میپرداخت.
.
.
?طاقت شنيدن مصائب اهل بيت عصمت علیهم السلام را نداشت و لذا در هر زماني او در مسجد حضور داشت، ذاكرين بالاي منبر نميرفتند و صبر ميكردند تا او از مسجد خارج شود.
.
.
?و صاحب قصص العلماء ميگويد: در آخرين لحظه از عمر خود مقداري از تربت حضرت سيدالشهداء علیه السلام كه تا آخرين توشهاش از دنيا بود را تناول نمود و فوراً طائر روحش به آستان قدس پروازكرد.
.
?او اولين كسي بود كه به «حجت الاسلام»مشهور شد.
.
?سید شفتی در ۸۵ سالگی، در روز پنجشنبه دوم ربیع الاول ۱۲۶۰ق،درگذشت و در مسجد سید اصفهان که به دست خودش بنا شده بود، به خاک سپرده شد.
فرم در حال بارگذاری ...