« برگزاری نشست سیاسی | تاثیرسبک زندگی دینی درکاهش جرایم اجتماعی جوانان » |
رجعت از دیدگاه عقل و نقل
نوشته شده توسطحوزه علمیه باقرالعلوم (ع) 11ام آبان, 1394تحقیق پایانی سطح دو: رجعت از دیدگاه عقل و نقل پژوهشگر:زهرا رضاعلی
یکی از حوادث مهمی که پس از ظهور حضرت مهدی (ارواحنا فداه) و قبل از قیامت رخ خواهد داد، رجعت است. در این رخداد مهم، مؤمنان ناب و حقیقی و همچنین کافران محض و حقیقی به دنیا بازمی گردند، تا مؤمنان عزیز و کافران ذلیل و خوار گردند. کسی که می خواهد از منتظران حضرت مهدی (ارواحنا فداه) باشد، باید از وقایع مهمی که در زمان ظهور ایشان اتفاق می افتد، آگاه باشد تا در آن موقعیت و جایگاه گرفتار شبهات نشود و آگاهانه پیرو حقیقی حضرت(عج) باشد. رجعت مومنان به اختیار خودشان است، ولی رجعت کفار به اجبار است؛ یعنی کفار در زمان رجعت مجبور هستند که به این دنیا باز گردند و نتیجه اعمال بد خویش را تا آنجا که اقتضای دنیا باشد، ببینند و مورد عذاب واقع گردند. اعتقاد به رجعت در طول تاریخ از زمان نزول وحی بر پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) مورد بحث بوده و به آن توجه شده است و ائمه اطهار (علیهم السلام) به تبیین آن پرداخته اند و مردم را به آن تشویق نموده اند و آیات رجعت را بر آنان تلاوت نمودهاند، البته در زمان برخی ائمه اطهار (علیهم السلام) با توجه به شرایط سیاسی زمان، ائمه(علیهمالسلام) مجبور به تقیّه شده اند و از لفظ رجعت استفاده نمینمودند. ولی مخفیانه مردم را به اعتقاد به آن دعوت می کردند. شبهات زیادی در این زمینه وجود دارد از قبیل رجعت و بدن مثالی، عدم تفاوت بین رجعت و معاد، رجعت و بازگشت از فعلیت به قوه و … که برخی از مهمترین شبهات در این تحقیق آورده شده و به آنها پاسخ داده شده است. برخی رجعت را با تناسخ که از نظر عقل و شرع باطل است یکی دانستهاند و حال آنکه چنین نیست و اینها با هم تفاوت بسیار دارند. در قرآن کریم آیات بسیاری در مورد رجعت وجود دارد، همچنین روایات و احادیث متواتر از معصومین (علیهم السلام) در مورد این مسأله به ما رسیده است. از نظر عقلی و فلسفی نیز هیچ مانع و محذوری برای رجعت وجود ندارد و عقل می پذیرد که رجعت اتفاق بیافتد، چون اقتضای عدل و حکمت و رحمت خداوند این است.
کلید واژه: رجعت، تناسخ، متواتر
منابع پیشنهادی
1. اصفهانی، محمد مهدی، بیداری امت در اثبات رجعت، مترجم ابوالقاسم سحاب، چاپ اول، ناشر کتابفروشی حاج محمد علی علمی، خرداد 1331.
2. بهمنی، اصغر، رجعت از دیدگاه متکلمان برجسته شیعی و رابطه آن با تناسخ، آستان مقدس قم، چاپ دوم، بهار 1387.
3. خادمی شیرازی، محمد، رجعت یا دولت کریمه خاندان وحی، نشر مؤلف، قم، چاپ دوم، ربیع الاول 1411 ه ق.
4. سلیمیان، خدامراد، بازگشت به دنیا در پایان تاریخ،موسسه فرهنگی انتظار نور، وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، بوستان کتاب قم، چاپ اول، 1384.
5. شیرازی، محمد بن ابراهیم صدرالدین( ملاصدرا)، اسفار اربعه، داراحیاء التراث العزلی، چاپ پنجم، 1419ق.
6. موسوی، صادق، الکره و الرجعه، النعمان، نجف اشرف، بی تا.
فرم در حال بارگذاری ...