« بانوی ایرانی در کلام رهبریامروز هم روزگار موشک است هم دیپلماسی »

داوزده بهمن و رفرندم ۹۸% انقلاب اسلامی

نوشته شده توسطحوزه علمیه باقرالعلوم (ع) 12ام فروردین, 1395


پس از پیروزی شکوه‌مند انقلاب اسلامی در ۲۲ بهمن سال ۱۳۵۷، به دعوت امام خمینی(رحمه‌الله‌علیه) همه‌پرسی حکومت جمهوری اسلامی ایران در روزهای ۱۰ و ۱۱ فروردین ۱۳۵۸ در سراسر ایران برگزار شد و ۹۸/۲ درصد شرکت کنندگان با دادن رأی «آری» با برقراری حکومت جمهوری اسلامی موافقت کردند.
در روز ۱۲ فروردین نتایج اعلام شد و این روز را روز جمهوری اسلامی نامیدند. طبق اعلاميه دولت موقت، در رفراندوم ۲۰ ميليون و ۲۸۸ هزار نفر (۹۸/۲ درصد آراء) به حذف سلطنت و برقراری نظام اسلامي «بله» و ۲۴۱ هزار نفر «نه» گفته‌ بودند.

پیام حضرت امام خمینی(قدس سره) به مناسبت ۱۲ فروردین ۱۳۵۸
انقلاب اسلامی ایران سرانجام با فدا شدن خون هزاران نفر در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ به ثمر نشست و به امر امام خمینی(رحمه‌الله‌علیه) در ۱۲ فروردین ۱۳۵۸ با همه‌پرسی و رفراندوم عمومی به آراء ملت گذاشته شد و بدین ترتیب حکومت ۲۵۰۰ ساله ستم‌شاهی ریشه‌کن و نهال انقلاب اسلامی ایران در این مملکت غرس شد.
پس‌ از این همه‌پرسی عظیم و تاریخی، امام خمینی(رحمه‌الله‌علیه) در پیامی فرمود: «روز دوازده فروردین، روز ظهور شخصیت واقعی مردم ایران، روز پیروزی مستضعفین بر مستكبرین و روز تثبیت انقلاب اسلامی است كه بی‌هیچ ریب و شكی زمینه‌ساز حكومت عدل اسلامی در سراسر جهان‌ خواهد‌ بود».
این روز مقدس، این یوم‌الله پربرکت سرآغاز حیات واقعی اسلام در عصر دنیامداران و دنیاپرستان است كه از معنویت و روحانیت گسسته و سعادت خود را در پیروی از امیال و آرزوهای حیوانی خود می‌دانند».

نکته این پیام مهم این است که امام خمینی(رحمه‌الله‌علیه) این روز را روز عید نامیدند که در خور توجه است، یعنی با تشکیل حکومت اسلامی و سرنگونی حکومت ستم‌شاهی و طاغوت، مردم ایران باید این روز را برای همیشه عید بگیرند، به خاطر این‌که حکومت الله پس از قرن‌ها، در این سرزمین نهادینه‌ شده است و حکومت جبر و استکبار و طاغوت سرنگون‌ شده است. در این روز عزیز ساختار جدید سیاسی اجتماعی ایران بر مبنای رای اكثریت قریب به‌اتفاق مردم مسلمان ایران تثبیت شد.
در این روز پربرکت نظامی متولد شد كه نور اسلام عزیز را پس از گذشت قرن‌های متمادی نه‌تنها در ایران اسلامی، بلكه در سراسر جهان متجلی ساخت. در این روز مقدس حكومتی شكل گرفت كه شعار اصلی آن استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی بود.

تشكیل جمهوری اسلامی نه‌تنها اراده‌ی ملی ایرانیان را بر سرنوشت خود تثبیت كرد و برای آنان استقلال و آزادی را به ارمغان آورد، بلكه این بارقه‌ی امید در دل محرومان و مستضعفان جهان درخشید كه بعد از قرن‌ها رنج و درد، جلوه‌ای از وعده‌ی خداوند تبارک‌وتعالی را شاهد باشند.

حضرت امام در تاریخ ۱۲ فروردین ۱۳۵۸ پس از تثبیت نظام مقدس جمهوری اسلامی ‌طی ‌پیامی از رادیو و تلویزیون فرمود: «خداوند تعالی وعده فرموده است كه مستضعفین ارض را به امید و توفیق خودش، بر مستكبرین غلبه دهد و آن‌ها را امام و پیشوا قرار دهد: «وَ نُريدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَى الَّذينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الْأَرْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَ نَجْعَلَهُمُ الْوارِثينَ [قصص/۵] و ما بر آن هستيم كه بر مستضعفان روى زمين نعمت دهيم و آنان را پيشوايان سازيم و وارثان گردانيم‏».
وعده‌ی خداوند تعالی نزدیك است. من امیدوارم كه ما شاهد این وعده باشیم و مستضعفین بر مستكبرین غلبه كنند، چنان‌که تاكنون غلبه كرده‌اند… من از عموم ملت ایران تشكر می‌کنم كه در این رفراندوم شركت كردند و رای قاطع خودشان را كه باید گفت صددرصد پیروزی بوده است، دادند و به جمهوری اسلامی هم‌ رای دادند… جمهوری اسلامی است كه احكام مترقی او بر تمام احكامی كه در سایر قشرها و سایر مکتب‌هاست تقدم دارد».

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، امام خمینی(رحمه‌الله‌علیه) بلافاصله فرمودند که رفراندوم عمومی باید برگزار شود تا مردم هم در این پیروزی شرکت کنند و هم این‌که نظر خود را در مورد این حکومت اسلامی به نمایش بگذارند.
صادق طباطبایی، که از مجریان برگزاری رفراندوم بوده است، می‌گوید: ۱۲ روز از پیروزی انقلاب نگذشته بود که مرحوم حاج احمد آقا خمینی گفتند، امام می‌گویند رفراندوم باید هرچه زود‌تر برگزار شود ضمناً گفتم آقا، حالا که دنیا شما و رهبری شما و این انقلاب به این عظمت را پذیرفته و به رسمیت شناخته است، چه نیازی به رفراندوم داریم؟ من مطمئن هستم اگر شما «جمهوری اسلامی» را به‌عنوان نظام سیاسی کشور اعلام کنید، هم مردم ما و هم دنیا آن را خواهند پذیرفت.
ایشان در جواب گفتند: «شما الآن نمی‌فهمید. پنجاه سال دیگر خواهند گفت با سوءاستفاده از احساسات مردم، نظام مورد نظر خود را بر مردم تحمیل کردند. نه حتماً باید رأی‌گیری شود و دقیقاً تعداد مخالف و موافق معین شود».

این نکته بینش عمیق و دوراندیشی حضرت امام خمینی(رحمه‌الله‌علیه) را می‌رساند. به این معنی که اگر چه ۹۸ درصد مردم ایران هم حکومت اسلامی و هم رهبری آن را به رهبری امام قبول داشتند، ولی بعدها خناسان و شبه‌افکنان هزاران شبهه وارد می‌کردند که مردم نه این حکومت را قبول داشتند و نه رهبر آن را، همان‌طور که امام آن را پیش‌بینی می‌کردند.

اظهارنظر‌ها درباره نوع نظام سیاسی ایران
پس از مطرح‌شدن انجام رفراندوم، بر سرنام و عنوان نظام سیاسی ایران که باید در رفراندوم مورد سؤال قرار گیرد، اختلافاتی بروز کرد. دولت موقت سعی داشت کلمه «دموکراتیک» را به «جمهوری اسلامی» اضافه کند که با مخالفت جدی امام و نیروهای انقلابی مواجه گردید. بازرگان در مصاحبه‌ای در تاریخ ۴ بهمن ۱۳۵۷ به این مسئله اشاره کرد. نخست‌وزیر صراحتاً از نظریه «جمهوری دموکراتیک اسلامی» پشتیبانی کرد و روزنامه‌های وابسته و نزدیک به گرایش او، به اظهارات وی دامن زدند، مثلاً کیهان با تیتر درشت نوشت: «بازرگان: به جمهوری اسلامی، صفت دمکراتیک را اضافه کرد».

امام خمینی(رحمه‌الله‌علیه) با نظریه دمکراتیکی که بعضی‌ها مطرح می‌کردند شدیدا مخالف بودند و آن را نشانی از نفوذ و غرب‌زدگی مطرح کنندگان آن به‌حساب می‌آوردند. ایشان صراحتاً در همین زمینه فرمودند: «جمهوری اسلامی» نه یک کلمه کم و نه یک کلمه بیشتر».
امام در پیام دیگری که در ۴ فروردین ۱۳۵۸ پخش گردید، صراحتاً اعلام کردند: «شما ملت ایران در انتخاب نوع حکومت آزاد هستید. یعنی می‌توانید به هر نظام مورد دلخواه رأی دهید اما خود من به جمهوری اسلامی رأی می‌دهم».

نکته قابل توجه این‌که: از این پیام به دست می‌آید این است که بازهم امام خمینی(رحمة‌الله‌علیه)مردم را بالاجبار به پذیرش حکومت اسلامی دعوت نکرده‌اند بلکه فرمودند که مردم در انتخاب نوع حکومت آزاد هستند. یعنی اگر مردم به حکومت اسلامی هم‌رأی نمی‌دادند و حکومت دیگری را انتخاب می‌کردند امام با آن مخالفت نمی‌کردند و این نگاهی بود که بر خواسته از روح حکومت اسلامی بود که از نظر مردم هم باید با مقبولیت عمومی برخوردار باشد.

بدین ترتیب باز هوشیاری و درایت فوق‌العاده امام خمینی(رحمه‌الله‌علیه) به فریاد انقلاب رسید، افرادی که نگرش لیبرال دمکراتیک غربی را داشتند می‌خواستند حکومت اسلامی که مد نظر امام و ملت ایران بود را به انحراف کشیده و به سمت‌وسوی حکومت‌های فاقد ارزش‌های اسلامی و الهی سوق دهند. و این نکته بسیار اساسی بود که امام به آن واقف بودند، به خاطر اینکه ملتی که قیام کرده بودند و هزاران شهید را نثار این انقلاب کرده بودند خواهان تشکیل حکومت اسلامی و عدل و داد بودند نه حکومت لیبرال دمکراتیک غربی که تفاوت چندانی با حکومت‌های جبار ستم‌شاهی و طاغوتی ندارد.[۱]
_________________
[۱]. منبع: سایت‌ برترین‌ها


فرم در حال بارگذاری ...


 
مداحی های محرم